Reageer op: Boos bij aankleden en wassen

Hoi Sanne, Dit probleem komt veel vaker voor bij peuters. Vaak heeft het te maken met het gevoel dat kinderen geen controle hebben over wat er gebeurt, omdat ze nog te jong zijn om alles zelf te doen. Het kan helpen om steeds alles, elke dag, in dezelfde volgorde te doen. Vertel daarnaast (stap voor stap) wat er gaat gebeuren, in korte zinnen. Zorg wel dat het een mededeling is, en geen overleg. Zo voorkom je een discussie. Op deze manier weet je dochter waar ze aan toe is. Verder kan je het leuker maken voor je dochter door haar bij sommige dingen te laten helpen. Denk bijvoorbeeld aan het vasthouden van de zalftube, zelf een bekertje water over zich heen gooien bij het wassen, zelf ook een nat washandje mogen gebruiken, of sokken laten uitkiezen. Succes! Roxanne

Private: Yuda online Forums Het forum. Boos bij aankleden en wassen Reageer op: Boos bij aankleden en wassen

#1384 Reactie

Roxanne Schrijver
Sleutelbeheerder

Hoi Sanne,

Dit probleem komt veel vaker voor bij peuters. Vaak heeft het te maken met het gevoel dat kinderen geen controle hebben over wat er gebeurt, omdat ze nog te jong zijn om alles zelf te doen.

Het kan helpen om steeds alles, elke dag, in dezelfde volgorde te doen. Vertel daarnaast (stap voor stap) wat er gaat gebeuren, in korte zinnen. Zorg wel dat het een mededeling is, en geen overleg. Zo voorkom je een discussie. Op deze manier weet je dochter waar ze aan toe is.

Verder kan je het leuker maken voor je dochter door haar bij sommige dingen te laten helpen. Denk bijvoorbeeld aan het vasthouden van de zalftube, zelf een bekertje water over zich heen gooien bij het wassen, zelf ook een nat washandje mogen gebruiken, of sokken laten uitkiezen.

Succes!

Roxanne

(050) 211 04 89