Boos bij aankleden en wassen

Private: Yuda online Forums Het forum. Boos bij aankleden en wassen

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Roxanne Schrijver 9 jaren, 11 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #1313 Reactie

  Sanne

  Hoi!
  Wanneer mijn dochter (2) aangekleed moet worden, of andere dagelijkse dingen zoals tanden poetsen, schoenen aantrekken, haar wassen etc. wordt dit bijna altijd een drama. Ze stribbelt enorm tegen, wordt boos en huilt. Het maakt niet uit of ik, mijn vriend of de oppas dit doet. Heeft iemand hier ervaring mee of tips?

  #1377 Reactie

  Mar45

  Hoe reageren jullie als ze dat doet? Ook boos worden of juist niet? Want ik zou er geen strijd van maken. Misschien helpt het om haar af te leiden met een knuffel of iets anders wat zij leuk vindt? Dat doe ik tenminste altijd bij mijn zoontje, maar hij is pas 14 maanden. Succes!

  #1382 Reactie

  Sanne

  Hoi, bedankt voor je reactie!
  Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, maar het helpt allemaal niet echt. Boos worden, of juist lief zijn. Afleiden helpt alleen op het moment dat ik haar iets geef of een grapje maak, maar als we dan verder moeten met omkleden enzo, dan begint het meteen weer. Speelgoed kan ik misschien nog wel proberen. Ik weet dat het niet goed is, maar soms doe ik haar expres niet in bad, omdat het elke keer zo’n heisa is. Best vervelend dus. Meer tips zijn welkom!!

  #1384 Reactie

  Roxanne Schrijver
  Sleutelbeheerder

  Hoi Sanne,

  Dit probleem komt veel vaker voor bij peuters. Vaak heeft het te maken met het gevoel dat kinderen geen controle hebben over wat er gebeurt, omdat ze nog te jong zijn om alles zelf te doen.

  Het kan helpen om steeds alles, elke dag, in dezelfde volgorde te doen. Vertel daarnaast (stap voor stap) wat er gaat gebeuren, in korte zinnen. Zorg wel dat het een mededeling is, en geen overleg. Zo voorkom je een discussie. Op deze manier weet je dochter waar ze aan toe is.

  Verder kan je het leuker maken voor je dochter door haar bij sommige dingen te laten helpen. Denk bijvoorbeeld aan het vasthouden van de zalftube, zelf een bekertje water over zich heen gooien bij het wassen, zelf ook een nat washandje mogen gebruiken, of sokken laten uitkiezen.

  Succes!

  Roxanne

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Boos bij aankleden en wassen
Mijn informatie:
(050) 211 04 89